Sälekaihtimet

Parvekesäle2Parvekkeen kuumuutta saa helposti hillittyä sälekaihtimien avulla. Ylhäältä paistavan auringon kuumuus saadaan helposti leikattua vaikka sälekaihtimet eivät olisi kokonaan edes kiinni. Kapeasäleiset mikrosälekaihtimet asennetaan lasituksen profiiliin kiinni, jolloin ne liikkuvat lasien mukana. Tarjolla on kahta mikrosälekaihdin mallia ja ”low-cost” tuotteena asennamme tarvittaessa myös tavallisesta 25mm säleestä valmistettuja kaihtimia parvekkeelle. 25mm kaihtimet tulevat parvekeen kattoon kiinni, joten ne eivät liiku lasien mukana.

Enemmän perinteistä sälekaihdinta muistuttava kaihdin valmistetaan 16mm mikrosäleestä ja toiminta on samanlainen kuin tavallisessa pintamallin sälekaihtimessa. Yläkoteloon on integroitu kulmavaihde jolla säleen kulmaa saa muutettua sekä narulukko joka pitää säleet ylhäällä niin halutessa. Kaihdin pysyy kiinni alalaidastaan lasiprofiiliin ruuvattavien magneettien avulla.  Värivaihtoehtoja mikrosälekaihtimessa on 12kpl sisältäen myös reikäsäleet. Vaikka tuotteemme on erittäin huoltovapaita tämän tuotteen kohdalla on huomattu kulmavaihteen vaativan voitelua pari kertaa vuodessa, jotta säleiden kääntö ei pidemmän ajan päästä jumiudu.

Toinen sälekaihdin ratkaisu on parvekelaseja varten suunniteltu Exlusive-kaihdin. Kaihdin valmistetaan 12,5mm leveästä säleestä ja on näin vielä siromman näköinen kuin mikrosäleestä valmistettu kaihdin. Säleiden kääntäminen tapahtuu lasiprofiilin alalaitaan kiinnitettävän säätöpyörän avulla. Nostonarussa on talja, joten ulos tuleva narun määrä on noin puolet sälekaihtimen korkeusta. Tämä lisää lapsiturvallisuutta. Säleet pysyvät paikallaan kääntöpyörän säätönarujen avulla, jolloin kaihdin ei pääse liikkumaan silloinkaan jos se on nostettu puoliksi ylös, toisin kuin perinteinen sälekaihdin. Sälekaihtimen yläkotelon rakenne on täysin suljettu, joten pöly tai roskat eivät pääse jumittamaan kaihtimen toimintaa. Värivaihtoehtoja tällä kaihtimella on yksi – harmaa.